Amaç :
Günümüzde inşaat sektörünün ilerlemesi, gelişmesi küçük müstakil evlerden apartmanlara, sitelere ve son on yıldır yeni bir yaklaşım olan gayrimenkul projelerine (konut, ofis, AVM’nin bir arada olduğu karma projelere) geçiş olmuştur. Ulaşım vb. nedenlerle gayrimenkul projelerinde alışveriş, güvenlik, sosyal vb. ihtiyaçları karşılayacak hizmetlerin sunulması fark yaratan bir unsurdur. Bu hizmetlerin profesyonel biçimde yönetilmesi hem yapılan yatırımın geri dönüşü hem de gayrimenkulün değerini korumak için bir zorunluluktur.
Ülkemizin her yıl yaklaşık 600.000 yeni konut ihtiyacı olduğu gerçeği ile baktığımızda “bina ve toplu yapı yönetiminin” profesyonelleşmesi kaçınılmazdır. Yetkin insan kaynağı ve hizmet kalitesinin öne çıktığı bu iş kolunda yalnız sosyal tesislerin ve ortak alanların yönetimi değil aynı zamanda binalardaki enerji, su ve atıkların verimli yönetimi de önem kazanmaktadır. Gayrimenkul projelerindeki hizmetlerin vazgeçilmez bir parçası olan güvenlik hizmetleri bina ve site giderlerinde önemli bir paya sahiptir. Gerek güvenlik gerekse diğer hizmetlerin düşük maliyetlerle sunulması, uzun dönemli borçlanma ile ev sahibi olacak kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenle hizmet odaklı, çözüm üreten, yetkin, iletişimi güçlü ve bütün bunları en uygun maliyetle yapacak “Bina ve Toplu Yapı Yöneticileri” ihtiyacı oluşmaktadır.
Bu sertifika programı, gayrimenkul projelerindeki ihtiyaçları doğru tespit ederek, uygun maliyetle kaliteli hizmeti sunumunu sağlayacak, gelir – gider dengesini yönetecek ve güçlü iletişim ile yapılan çalışmaları etkili anlatabilecek profesyonel bina ve toplu yapı yöneticileri yetiştirmek üzere hazırlanmıştır.
1.500 TL ( KDV Dahil)
30 Mart 2021 Salı
10:00 – 13:00 Gayrimenkul Geliştirme
Gayrimenkul Geliştirme Süreçleri, Temel Kavramlar ve Türkiye’deki Konut Sektörü
1 Nisan 2021 Perşembe
10:00 – 13:00 Bina, Site, Toplu ve Karma Yapı Yönetimi
03.04.2021 Cumartesi
10:00 – 14:00 Bina ve Yönetim Hukuku
06.04.2021 Salı
10:00 – 13:00 Bina ve Toplu Yapı Yönetim Hukuku
Gayrimenkul Yöneticiliği (Bina-Site-Çarşı-AVM gibi Anagayrimenkullerin ve TopluYapıların Yönetimi)
sürecinin hukuki boyutu
kurulu ile ilişkisi, menfaat çatışmasının önlenmesi, yönetim sözleşmesi
08.04.2021 Perşembe
10:00 – 13:00 Profesyonel Toplu Yapı Yöneticileri İçin Temel Muhasebe Eğitimi
10.04.2021 Cumartesi
10:00 – 14:00 Profesyonel Toplu Yapı Yöneticileri İçin Temel Muhasebe Eğitimi
13.04.2021 Salı
10:00 –13:00 Bina ve Toplu Yapı Yöneticiliğinde Paydaş Analizi Uygulama Çalışması
15.04.2021 Perşembe
10:00 – 13:00 Hedef Belirleme ve Esnek Zaman Planı Uygulama Çalışması
17.04.2021 Cumartesi
10:00 – 14:00 İş Planı Hazırlama Uygulama Çalışması
20.04.2021 Salı
10:00 – 13:00 Bina ve Sitelerde İş Güvenliği
22.04.2021 Perşembe
10:00 – 13:00 Bina yönetiminde sürdürülebilirlik uygulamaları, sıfır atık
27.04.2021 Salı
10:00 – 13:00 Etkili İletişim Uygulama Çalışması
Hülya Uğuz Yedievli, Ekonomist, Gayrimenkul Geliştirme Uzmanı, Yazar
Hülya Uğuz Yedievli, Hacettepe Üniversitesi, Ekonomi Bölümünden mezun olmuş, İngiltere Cambridge’de yabancı dil ve iş idaresi kurslarına katılmıştır. Çeşitli sektörlerde uzun süre çalıştıktan sonra uluslararası bir gayrimenkul şirketinde danışmanlık yapmış ve yaşam dönemi maliyeti düşük konutlar üzerine uzmanlaşmaya odaklanmıştır. Bu amaçla İstanbul Teknik Üniversitesi, Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. Yüksek lisans programında “Enerji Etkin Bina ve Yerleşme Birimlerinin İklimsel Veriler ve Gayrimenkul Geliştirme AçısındanGerçekleştirilebilme Olanakları” konulu tez çalışmasını yapmıştır. Çalışmaları esnasında yurt içi ve yurtdışındaki konferans, seminer, fuar ve yayınları güncel olarak takip etmiş ve EnerjiVerimliliği Eğitim Tesisi(Ankara), Muğla Üniversitesi, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Konukevi(Antalya), BedZED (İngiltere),SonenschiffBinası veSolarsiedlung konutları (Freiburg, Almanya), Chambery (Fransa), Kuzey - Güney İsveç’desaha ziyaretleri yapmıştır. Ayrıca “Sustainable Sweden Tour 2009”un raportörlüğünü yapmıştır. 2011 yılında SMA Solar Academy’nin (Almanya) eğitimlerine katılmıştır.
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) binalarda enerji verimliliği konusunda finansman modelleri geliştirmek hedefiyle yürüttüğü “AB Mevzuatı Çerçevesinde Yapılarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı ve Hukuki Düzenlemelerle ile İlgili Sektörlerarası İşbirliği Projesi”nde teknik danışman olarak görev almıştır.
Kadir Has Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Gayrimenkul Geliştirme Akademisinin koordinatörlüğünü yapmaktadır. Koordinatör olarak gayrimenkul sektörünün ihtiyacı olan sertifika programlarını kurgulamakta, sektörde ihtiyaç duyulan insan kaynağı yetkinlikleri ile ders içerikleri arasında köprü kurmakta, dinamik ve sinerjik bir içerik oluşmasını sağlamaktadır.
Akademide içeriklerini hazırladığı “Gayrimenkul Projelerinin Geliştirilmesi, Pazarlanması ve Gayrimenkulde Yeni Eğilimler Sertifika Programı”, “Bina ve Toplu Yapı Yöneticiliği Sertifika Programı”, “Konut Projeleri Satış Uzmanlığı Sertifika Programı” ile “Gayrimenkulde İleri Pazarlama Teknikleri Eğitim Programı”’nın eğitmenliğini yapmaktadır.
Hülya Uğuz Yedievli "Gayrimenkul Geliştirme ve Sürdürülebilirlik; Enerji Etkin Binalar ve Sürdürülebilir Yerleşme Birimleri" adlı kitabın yazarıdır.
Urban Land Institute (ULI) üyesidir.
Misafir Eğitmenler
Sektör uzmanları misafir eğitmen olarak katılmaktadırlar.