8 Mayıs Cumartesi Grup Dersi.
A grubu: 11.00 - 12.15
B grubu 12.45 - 14.00.
C grubu: 14.30-15.45
Öğrencinin hangi gruba katılacağı eğitmen tarafından belirlenecektir.
Eğitim Programının Amacı
Programın amacı çocuk ve gençlerin keman eğitimi aracılığı ile müzik ile tanışmasını sağlamak, pratik becerileri kadar teorik bilgilerini de arttırarak müziği daha iyi anlamalarına yardımcı olmak ve müzik sevgisini aşılamaktır..
Öğrencinin seviyesine uygun olarak müfredattan seçilecek farklı çalışmalar dışında (Gamlar, Suzuki: Keman Kitabı 1 -10, Whistler: Preparing for Kreutzer, Wohlfahrt ; op.45 kitap 1 ve 2, vb) yine öğrencinin seviyesine uygun eserler de programa dahil edilecektir.
Program her seviyede öğrenciye açıktır. Ancak derslerin online olması nedeni ile 14 yaş ve altı öğrencilerin daha önce keman eğitimi almış ve/veya ders yürütücüsünden eğitime başlamak için onay almış olması gerekmektedir. 15 yaş ve üstü öğrenciler için bu şart aranmaz.
Dersler bireysel olacağı için kayıt öncesinde ders yürütücünden ders gün ve saat ile ilgili onay alınması gerekmektedir.
Doçent Eylem Arıca
Keman eğitimine Tuğrul Göğüş ile başlayan Arıca, çalışmalarına Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Hazar Alapınar ve lisans derecesini aldığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda da Prof. Nuri İyicil’in ile devam etti. 1996’da Sanatta Yüksek Lisans ve 2001 yılında Sanatta Yeterlik programlarını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Victor Pikayzen’in öğrencisi olarak tamamladı.
2011 ve 2015 yıllarında Indiana Üniversitesi Jacob School of Music’de 3'er ay misafir araştırmacı olarak bulundu. 2011’de Indiana Üniversitesi’nde Mimi Zweig’ın “Keman ve Viyola Pedagoji Workshop”’una, 2012’de Fairfax Potamac Akademi’de “Paul Rolland Yaylı Çalgılar Pedagoji Workshop”una, yine 2012’de Suzuki Association of Ontario'nun verdiği scholarship desteği ile Hartt Suziki Institute 'de düzenlenen “Every Child Can"programına katılan Arıca, 2013 yılında Heifetz Enstitüsü'nün verdiği bursla Enstitü'nün 3 haftalık keman pedagoji programında yer aldı. 20 yılı aşkın süre “Milli Reasürans Oda Orkestrası”, “İstanbul Oda Orkestrası”, “Aşkın Ensemble”, “Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası”ve “Kadıköy Belediyesi Filarmonia İstanbul” gibi farklı oluşumlarda daimi ya da misafir keman üyesi olarak yer aldı ve aynı zamanda duo – trio oda müziği çalışmalarına da devam etti.
2016 – 2020 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız-Sem bünyesinde başlattığı ve koordinatörlüğünü yaptığı keman eğitimi programındaki çocuk ve gençler, dört yıl boyunca “YTÜ KEMANCILARI” başlığı altında farklı platformlarda bireysel ve topluluk olarak konserler verdiler. 1998 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan, aynı üniversitede 2003’de Yardımcı Doçent, 2010’da Doçent olan ve 2020’de istifa ederek kurumdan ayrılan Arıca, sanatsal ve eğitim çalışmalarına devam etmektedir.
645 TL (KDV Dahil)