Sertifikalı Dijital Varlik Yönetim Danışmanlığı Nedir :
Sertifikalı Dijital Varlık Yönetim Danışmanlığı, unvanı, kripto para ve dijital varlık konularında gerekli dersleri alan, uygulamalı eğitim sürecini tamamlayan ve sertifikasyon sınavını başarıyla geçen finansal ve teknik profesyonellere verilir. Finansal varlık yöneticileri için dijital varlık ve kriptoparalar eğitimini içeren CDAA™ programı, ABD'deki finansal danışmanlar için dijital varlık sertifikasyonun öncü tedarikçisi CertifiedDigital.org tarafından 2020 yılında kurulmuştur.
CDAA™ sertifikasyonu, blokzincir teknolojileri, dijital varlık yönetimi, merkeziyetsiz finans (DeFi), Web 3.0 gibi uygulamalar ve bunların regülasyonları konusunda uzmanlara mesleki yetkinlik kazandırmayı hedeflemektedir. CDAA™, ABD’de finansal hizmetler endüstrisinde çalışanların kendi meslek örgütleri çatısı altında kurdukları yegane dijital varlık yönetim yetkinliğinin sınavla verildiği unvan niteliğindedir. Yaşam Boyu Eğitim Merkezimizde konunun uzmanları tarafından verilmekte olan bu eğitim, Türkiye’de bu sertifikaya yönelik tek eğitimdir.
Bu programa blokzincir teknolojisinin yaygınlaşması ile etkilenecek sektörlerde yer alan tüm profesyoneller ve bu alanda eğitim gören öğrenciler, konuya ilgi duyan, yeni teknolojinin getirdiklerini ve getireceklerini merak eden şahsi yatırımcılar katılabilir.
Merkezi ABD'de bulunan ve bu sertifika programı ile Türkiye'de ilk kez verilecek CDAA (Certified Digital Asset Advisory) programının kurucusu Adam Blumberg'in bu konudaki ufuk açıcı yazısını şu linkten okuyabilirsiniz.
https://www.coindeskturkiye.com/yazarlar/adam-blumberg/finansal-danismanlarin-bir-sonraki-deger-onermesi-dijital-varlik-gelecegine-hazirlik-4160
CDAA™ sertifikası, yukarıda detaylı olarak yer verildiği üzere profesyonel hayat açısından çeşitli imkanlar sağlayabilmektedir ve amacı CDAA™ eğitim ve sınavlarının başarıyla tamamladığını tevsik etmektir. Bununla birlikte, CDAA™ sertifikası bir finansal danışmanlık, yatırım danışmanlığı, sermaye piyasası aracı yönetimi ve danışmanlığı lisansı değildir ve bu kapsamda sertifika sahiplerine bu anlamda bir hak veya yetki tanımaz. CDAA™ sertifikası, Türkiye’de Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer denetleyici veya düzenleyici otoriteler tarafından resmi faaliyet iznini gerektiren işlemler veya rollere ilişkin herhangi bir eğitim, lisans ve yetkiyi içermemektedir, bunların yerini almamaktadır ve kişilerin sundukları hizmetler kapsamında bu izin, lisans ve sertifikaları da almaları gerekebilir. CDAA™ sertifikasının edinme şartları, tanımladığı yetkinlik ve diğer hususlar yalnızca işbu bilgilendirme belgesinde açıkça yer alanlar ile sınırlıdır. Kişiler sundukları hizmetler kapsamında bir lisansa, izne veya sertifikasyona sahip olmaları gerekip gerekmediği hususunu kendileri araştırmakla yükümlüdürler ve hukuka uygun şekilde hizmet sunmaktan ve gereklilikleri yerine getirmekten kendileri sorumludurlar; AKAD İnteraktif Eğitim Danışmanlık LTD ve Kadir Has Üniversitesi dahil olmak üzere CDAA™ sertifikası ile ilgili hiçbir kişinin buna ilişkin bir yükümlülüğü veya sorumluluğu bulunmamaktadır.
Dijital Varlıklara Giriş (4 Saat) – İsmail Hakkı Polat
Dijital Varlık Yönetim Örnekleri ve Uygulamaları (8 Saat) – Afşar Akal
Yeni Nesil Yönetişim Modelleri(4 saat) – İsmail Hakkı Polat – Afşar Akal –
Dijital Varlık Yönetimindeki Yasal Hususlar (4 saat) – Av. Elçin Karatay
Blokzincir Teknolojileri ve Bitcoin
-Temel Bilgiler
-Ağ Güvenliği
-Para Politikası
-Dijital Varlıklar Hakkında Karşıt Görüşler
-Blokzincir Teknolojileri
Cüzdanlar, Emanet Mekanizmaları ve Borsalar
-Cüzdan Türleri
-Borsalar
-Borsa İşlemleri
-Mali Gizlilik
Programlanabilir Para, Akıllı Sözleşmeler ve Ethereum
-Programlanabilir Para
-Dijital Varlık Olarak Ether
-Akıllı Sözleşmeler
-Programlanabilir Para Çözümleri
Merkeziyetsiz Finans (DeFi)
- Temel Bilgiler
-Staking Protokolleri
-Algoritmik Stabil Para Protokolleri
-Mevduat ve Borçlanma Protokolleri
-Merkeziyetsiz Borsalar (DEX)
- Diğer DeFi Uygulamaları Elastik Finans, Merkeziyetsiz Sigorta ve Türev İşlemler
-DeFi’da Riskler ve Risk Yönetimi
Yeni Nesil Kurumsal Yönetişim: DAO’lar (Merkeziyetsiz Otonom Organizasyonlar)
-DAO’nun Temelleri
-DAO Üyeliği
-Üye ve topluluk oylaması
-DAO Evrimi ve Kullanım Alanları
-DAO Teknolojisi
Dijital Varlıklarin Kullanım Alanları - NFT'ler ve Sermaye Piyasası Aracı Olabilecek Tokenler
- Emsalsiz Token (NFT) nedir?
- NFT’lerin Kullanım Alanları
- NFT oluşturma ve basımı (Mint etme)
- NFT’lerin emaneti, depolanması, saklanması
- NFT Pazar Yerleri
- DAO'ların ve NFT'lerin Ortak Kesişim Kümesi
- Sermaye Piyasası Aracı Olan Tokenler
Dijital Varlık Regülasyonları
- Türkiye’de Kripto varlıkların regülasyonlarına genel bakış
- Kurumsal Aracılık ve Dijital Bankacılık ile ilgili regülasyonlar
- Müşterilerle İlişkiler
- Değerleme Yöntemleri
- Dijital varlıkların miras devri
- Dijital varlıklarla ilgili yazılım çözümleri
- Dijital varlıkların vergilendirilmesi
CDAA™ kursunu tamamlayan ve sınavı başarıyla geçen finansal ve teknik varlık yöneticileri, dijital varlıkların nasıl çalıştığını, oynadıkları rolü, takip eden riskleri ve yatırım stratejilerini regülasyonlara uyumlu olarak nasıl belirleyebileceklerini ispatlamışlardır. Bu topluluğun bir parçası olabilmek ve uzmanlarla beraber mesleki gelişimi sürekli kılmak için finansal teknoloji alanında faal olan tüm uzmanlara ve şahsi yatırımcılara CDAA™ eğitimi almalarını tavsiye etmekteyiz.
Ayrıca, CDAA sertifikası almak isteyen katılımcılar, https://www.certifieddigital.org linkine girerek sınav hakkında bilgi alabilirler.
İsmail Hakkı Polat: 1989 yılında ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan İsmail Hakkı Polat, 1989-2004 yılları arasında Siemens, Nortel-Netaş, Ericsson ve Turkcell gibi telekom firmalarında mühendis ve yönetici olarak çalıştı.
2004 yılında Kadir Has Üniversitesi'nde yeni medya dersleri vermeye başlayan Polat, 2009 yılında kurulan Türkiye'nin ilk Yeni Medya Bölümü'nün de kuruluş çalışmalarında yer aldı. Polat, Vodafone Türkiye desteğiyle geliştirilen ve 2013-14 yılında hayata geçirilen Türkiye’nin ilk tablet temelli üniversite uzaktan eğitim dersi olan “Mobil Ders” projesinin liderliğini de yaptı ve proje sürecinde elde edilen deneyim ve bulguları da Dünya Mobil Eğitim Kongresi’nde bir akademik tebliğ olarak sundu. BBC Media Action kuruluşu için Bakü Slav ve DevletÜniversitelerindeki Yeni Medya ders müfredatlarının hazırlanması konusunda dönem dönem danışmanlık yapan Polat, NewYork Open School of Journalism kuruluşu için “Mobil Gazetecilik”başlıklı online eğitim içerikleri de hazırladı.
Polat, 2014 yılından itibaren Kadir Has Üniversitesi bünyesinde yer alan iNEO Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi'nin kuruluş çalışmalarını yürüttü ve birimin direktörü olarak da görev yaptı. Bu dönemde kurulan Kadir Has Teknoloji Transfer Ofisi de TÜBİTAK'ın 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı çağrısı kapsamında başvuru yapan 20 üniversite içinden 9 üniversiteden biri olarak destek almaya hak kazandı.
Ayrıca 2015 yılında kurulan Dijital Dönüşüm Derneği'nin kurucu başkanlığını da yürüten Polat'ın başkanlık döneminde Kriptopara ve Endüstri4.0 gibi başlıklar altındaki Dijital Dönüşüm etkinlikleri de hayata geçirildi. Polat, bunun yanısıra Aras Kargo, Allianz Sigorta, Güral Holding, Vodafone Türkiye, GSK Türkiye, PepsiCo, Marmara Belediyeler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TC Sayıştay Başkanlığı gibi farklı sektörlerden kurum ve kuruluşların Dijital Dönüşüm süreçlerinde proje danışmanı, mentor veya eğitmen olarak yer aldı.
2013 yılından beri Kriptoparalar ve Blockchain alanlarında da çalışmalarını sürdüren Polat, 2018 yılından itibaren bu alanlarda Türkiye'deki ilk üniversite derslerinden birini vermeye başladı. Polat, Kriptoparalar ve Blockchain kavramları ve trendlerine ilişkin görüşlerini konuşmacı veya panelist olarak Dünya Kriptopara ve Blockchain Zirvesi 2018, Blockchain2020, TÜBİTAK Blokzincir Çalıştayı gibi etkinliklerde ve ana akım medyada kamuoyu ile paylaşmaktadır.
Afşar Akal, MSc, CDAA™: Yapay zeka ve blokzincir teknolojileri konusunda uzmanlaşmış Segenious danışmanlık şirketinin kurucu ortağı olan Afşar Akal kariyerine Queensland Sağlık Bakanlığıʼnda başlamış Medicare Avustralya ve Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü görevlerinden sonra on yıl Intelʼde Dijital Sağlık ve Yaşambilimleri biriminde çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştur. Daha sonra IBM Watson Health Tıbbi Yapay Zeka Ürün Grubu Türkiye, Orta-Doğu Afrika Bölge Satış Direktörü olan Afşar Akal Boğaziçi Üniversitesi İşletme lisansı, İngiltere Liverpool Üniversitesinden Uluslararası Finans ve Muhasebe yüksek lisansı ve ABD Rice Üniversitesinden Certified Digital Asset Advisor (CDAA™) sertifikalarına sahiptir.
Av. Elçin Karatay: Elçin Karatay, Solak&Partners Avukatlık Bürosu’nda Yönetici Ortak olarak görev yapmaktadır, İstanbul Barosu’na kayıtlıdır. Özellikle şirketler hukuku, sözleşmeler hukuku, fikri mülkiyet hukuku ve sermaye piyasası hukuku alanlarında çalışmakta ve blockchain, yapay zeka gibi yeni gelişen teknolojiler ile ilgili projelerin hukuki altyapılarının oluşturulması noktasında müvekkillerine danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Elçin Karatay, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur ve aynı üniversitede Ekonomi bölümünde yan dalını tamamlamıştır; yüksek lisans çalışmalarını Galatasaray Üniversite Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı kapsamında Amerikan Hukuku Kaynaklı SAFE’lerin (Simple Agreement for Future Equity) Türk Hukuku Kapsamında İncelenmesi isimli eseriyle tamamlamış olan Karatay, yine Galatasaray Üniversitesi Özel Hukuk Doktora Programı kapsamında akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Canlı Soru-cevap ve tartışma saatleri;
28.05.2023 Cumartesi – 13:00-15:30
04.06.2023 Cumartesi – 13:00-15:30
11.06.2023 Cumartesi – 13:00-15:30
18.06.2023 Cumartesi– 13:00-15:30
25.06.2023 Cumartesi– 13:00-15:30
02.07.2023 Cumartesi – 13:00-15:30
09.07.2023 Cumartesi – 13:00-14:00
22.05.2023 haftası başlayacak programda, öğrencilerle hub.khas.edu.tr öğrenim modülü üzerinden her hafta toplam süresi 2 saati aşmayacak kısa kısa eğitim videoları paylaşılacaktır. Öğrencilerden bu videolardaki dersleri hafta içi kendilerine uygun zaman dilimleri için izleyip özümsemeleri ve her hafta cumartesi günü 13:00-15:30 arası yapılacak haftanın özeti, soru-cevap ve tartışma oturumlarına aktif katılmaları beklenmektedir. Yeterli ve aktif katılım gösteren öğrencilere sertifika verilecektir. Ayrıca CDAA sertifikası almak isteyen katılımcılarımız ise uluslararası standartlara uygun bir yeterlilik sınavına girecekler ve bunlar arasında başarılı olanlar CDAA sertifikası almaya hak kazanacaklardır.
Programı başarıyla tamamlayan ve %70 katılım şartını sağlayan katılımcılara, Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Akademisi tarafından E- Devletten sorgulanabilir YÖK onaylı sertifika verilir.
Ayrıca CDAA sertifikası almak isteyen katılımcılar https://www.certifieddigital.org linkine girerek sınav hakkında bilgi alabilirler.
9.800 KDV Dahil
KHAS Mensubu Akademisyen & İdari Personeline, KHAS Mezun & Öğrencilerine %50 indirim imkanı bulunmaktadır.
Not: Deprem bölgesinde ikamet eden veya okuyan katılımcılarımız eğitimimizden % 100 burslu faydalanacaklardır. Detaylı bilgi için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.