Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Akademi ve Vatel International Business School iş birliği ile Vatel İstanbul bünyesinde yapılacak Butik Otel İşletmeciliği Sertifika Programı, otelcilik ile ilgili temel bilgileri içeren bir çalışmadır. Otelin içinde olup bitenin anlatılması ve anlaşılması için hazırlanmış bir temel eğitim programıdır.
“Otel inşaatını bitirdik, ancak soyunma odası yapmayı unutmuşuz”.
Bu gibi soru ve sorunlara net cevaplar arayanların, mutlak yanıt bulacakları bir programdır.
Ailesi veya kendisi otelciliğe adım atmaya karar vermiş insanlar için rehber niteliği taşıyan bir eğitim. Otel nedir, nasıl yönetilir, uluslararası standartları nasıl olmalıdır, operasyon sözcüğünden ne anlamalıyız…
5 hafta sonuna yayılacak online derslerde, eğitmenlerimiz otelciliğe sıfırdan başlayan veya başlayıp aklında soru işaretleri bulunan kursiyerlere; otelcilik mesleğinin pratik bilgilerini, dinamiklerini, gerçek iş yaşamından önemli örneklerle aktaracak.
Program bitiminde, kursiyerler butik otel yönetimine dair temel ve geniş bir eğitim almış olurlar.
25 Kasım 2023Cumartesi09:00-13:00
Otelciliğe giriş Operasyonu
Eğitmen: Ünay Türköz
Uluslararası otelcilik kavramları, otelin bölümleri ve bölümlerin görevleri, bölümlerde çalışanlar, pozisyonları ve otelcilik hikayeleri...
26 Kasım 2023 Pazar 09.00-13.00
Yiyecek İçecek ve Restoran Yönetimi
Eğitmen: Yılmaz Özkızılırmak (Ex. Swissotel, Hyatt Regency)
Otelcilikte fark yaratmak için en uygun bölüm! Ama otelcilerin başını ağrıtan, yönetilmesi ve de kar ettirilmesi en zor bölüm, inceliklerine bakalım…?
2 Aralık 2023 Cumartesi 09:00-13:00
Ön Büro ve Odalar Yönetimi
Eğitmen: İsmail İnözü
Odalar bölümü yani ön büro, kat hizmetleri ve bunlara bağlı alt birimler. Nerede bulunurlar, ne yaparlar, nasıl yapmalılar...
3 Aralık 2023 Pazar 09.00-13.00
Servis ve Hizmet Kültürü
Eğitmen: Ünay Türköz
Kültür, beraber bir şeyler yapmaktır. Otelciliğin temel hizmet değerleri, bunların tanımı, anlatılması, tanıtılması ve sistemleştirilmesi.
9 Aralık 2023 Cumartesi 09.00-13.00
Cost Control ve Stok Yönetimi
Eğitmen: Saruhan İnce(Ex. IHG – Holiday Inn Hotels)
Food Cost artık neredeyse Türk oldu, en önemli maliyetlerden birisi adım adım sipariş, satın alma, kabul, depo, depo çıkış, netleme çalışmaları, reçeteler maliyetler ve gelirler… Bunlara birlikte bakacağız!
10 Aralık 2023 Pazar 09.00-13.00
Muhasebe ve bütçe analizi
Eğitmen: Burcu Kines (Ex. TSKB – BoğaziçiÜniversitesi
Yaptıklarımızın anlamı, bütçeleme, hedefleme, sonuçlar ve bu sonuçların değerlendirilerek operasyonel yol haritasının çıkarılması.
16 Aralık 2023 Cumartesi 09.00-13.00
Revenue Management, Gelirler Yönetimi
Eğitmen: İsmail İnözü (Hilton Worldwide)
“Çok çalışma akıllı çalış” sözünün otelcilikteki karşılığı Revenue Management. Bu terim de Türkçeye bu şekilde girip kaldı. Akıllı bir fiyat politikası için bilinmesi gerekenler… Dağıtım kanallarının güncellemesi, ve çok daha fazlası.
17 Aralık 2023Pazar 09.00-13.00
Marketing, Butik Otel pazarlaması
Eğitmen: Candaş Emiroğlu (Ex. Divan Hotels & Resorts, Doğuş Group)
Ziyaretçi profillerimizin bölümlenmesi, hangi millet ne ister, buna uygun hizmet ve ürünlerin yaratılması ve misafir grubumuza tanıtılıp satılması. AIDA formülü.
23 Aralık 2023 Cumartesi 09.00-13.00
İnsan Kaynakları
Eğitmen: Ünay Türköz
Otelciliğin en yüklü maliyeti. Adam mı çıkartalım, elimizdeki adamları “Misafir Deneyimini” zenginleştirmede kullanıp, rekabet gücümüzü mü artıralım? Eğitelim, eğitelim..
24 Aralık 2023 Pazar 09.00-11.00
Butik Oteller platformu
Eğitmen: İzim Bozada
24 Aralık 2023 Pazar 11:00-13:00
Butik Otel ve Restoran Mimarisi ve Dekorasyonu
Eğitmen: Mimar Belgin Açıkalın
Programı başarıyla tamamlayan ve %70 katılım şartını sağlayan katılımcılara, Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Akademisi tarafından E- Devletten sorgulanabilir YÖK onaylı sertifika verilir.
12.000 TL (KDV Dahil )
Khas Mensubu Akademisyen & İdari Personeline, Khas Mezun & Öğrencilerine %50 indirim imkanı bulunmaktadır.