Neuro-Storytelling (Nörobilim Temelinde Hikayeleştirme) Eğitimi

Online
Başlangıç Tarihi:
Süre: 10 saat/ 2 gün

Son yıllarda adlarından yoğun bir şekilde söz ettiren bu iki disiplinden biri; insan zihninin çalışma prensiplerini çözmeyi ve satın alma davranışlarımızın arkasında yatan bilimi aydınlatarak, pazarlama iletişimi stratejilerini buna göre şekillendirmeye imkan verirken, diğeri de insan zihninin en yoğun şekilde etkilendiği iletişim araçlarından birisi olarak, verilmek istenen mesajları en etkili şekilde hedef kitleyle buluşturmak üzerine çalışıyor. 

Nörobilim ve nöropazarlama temelinde hikayeleştirme tekniklerinin temel seviyede aktarılacağı bu eğitimde, bu ayrılmaz ikilinin nasıl çalıştığını, uygulama ve örneklerle birlikte kavrayarak, herhangi bir iletişim sürecinizde amacınız doğrultusunda etkili bir hikaye tasarımını nasıl yapabileceğinizi öğrenebileceksiniz. 

Dijital/Fiziksel atölye formatında, bolca uygulama ile birlikte, öğrenilen tekniklerin pekiştirilmesi üzerine çalışmalar yapılacaktır.


Eğitim Bilgileri
  • İletişim, ikna etme, motivasyon, müzakere, liderlik gibi konularda insanlarla birebir işi olan ve kendini geliştirmek isteyen her meslekten kişiler 
  • Nörobilim çerçevesinde davranış değiştiren teknikleri, günlük hayatta ve iş hayatında kullanmak isteyenler 
  • Eğitimciler
  • Girişimciler 
  • Orta ve üst düzey yöneticiler 
  • Ekip yöneticileri 
  • Eğitim, insan kaynakları, organizasyon, satış ve pazarlama departmanı çalışanları 


  • Nöropazarlama ve storytelling disiplinlerinin inceliklerini öğrenecek, 
  • Nöropazarlama ve storytelling’in kullanım alanlarını ve örneklerini görerek, kendi işinizde kullanabilmek üzere ilham alacak, 
  • Davranış bilimleri üzerinden, beynimizin çalışma prensipleri ve karar verme mercilerimizi kavrayacak ve bu bilgilerin pratikte nasıl kullanılacağını deneyimleyecek, 
  • Davranış değiştiren ve harekete geçiren hikaye tasarımlarının nasıl yapılacağını görecek, 
  • Temel seviyede hikaye anlatıcılığı tekniklerini deneyimleyecek,
  • Amaç ve hedef kitleye yönelik bir hikaye / hikayeleştirme kurgusunun nasıl tasarlanacağını uygulamalı bir şekilde öğreneceksiniz.

Emir Bayraktar

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Lisans öğrenimini tamamladı. Boyner Mağazacılık satış departmanında geçirdiği 2 yılın ardından, aynı şirketin İnsan Kaynakları biriminde görev aldı. Çalışmalarını Ernst&Young İnsan Kaynakları biriminde sürdürdü. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi master programına başladı. Burada Neuromarketing ve Storytelling’le tanıştı. Üniversitede akademik tarafta çalışmalarını sürdürürken, iş yaşamında da freelance olarak bu iki disiplin üzerine hizmetler vermeye başladı. Yüksek Lisans bitirme projesini Neuromarketing üzerine yazarak master derecesini aldı. AB Bakanlığın’ın düzenlediği Youth@Work Internatıonal Entrepreneurship Camp’a kabul edildi. Northwestern Üniversitesi-Liderlik ve İletişimde Storytelling Programı’nı tamamladı. Yaratıcı yazarlık, yaratıcı drama ve tiyatro alanlarında eğitimler aldı. Bu süreç içerisinde ortağı ile birlikte, Storytelling alanında eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmak için çalışmalarına başladı. Bu çalışmaların sonunda, 2016 yılında Türkiye’nin ilk Hikayeleştirme Akademisi olan Storytelling Academy kuruldu. Kurumlara ve farklı sektörden profesyonellere, Storytelling/Hikayeleştirmenin kendi ihtiyaç ve hedefleri doğrultusunda nasıl kullanılacağına dair eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye başladı. Türkiye’nin akademik temelli ilk hikaye yaratma oyunu olan Kulenga’nın yaratıcılarından biri oldu. Eğitimde, girişimcilikte, iş dünyasında, yönetim ve liderlikte, pazarlama ve satışta storytelling alanlarında çalışmalarını sürdürdü. Şu anda Storytelling Academy Türkiye direktörlüğü ile birlikte, eğitmen ve danışman olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

1.000 TL (KDV Dahil)

Khas Mensubu Akademisyen & İdari Personeline, Khas Mezun & Öğrencilerine %50 indirim imkanı bulunmaktadır.

Yazılım ve Uygulama KHAS Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü