Uygulamalı Yapay Zeka Sertifika Programı

Çevrimiçi (Online)
Başlangıç Tarihi:
Süre: 36 Saat/ 12 Gün

Yapay zeka ve veri bilimi alanına girmek, özellikle programlama deneyimi pek fazla olmayanlar için göz korkutucu görünebilir. Kendi kendini süren arabalarda ve Amazon’un Alexa’sı gibi sanal asistanlarda kullanılan kavramlar çok karmaşık ve anlaşılması zor görünebilir. Üretimhane ve Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Akademisi iş birliğiyle düzenlenen Uygulamalı Yapay Zeka Sertifika Programı’nın amacı, pratik alıştırmalar yoluyla çok az programlama deneyimi olan veya hiç olmayan katılımcılar için AI’ı erişilebilir ve kolay anlaşılır hale getirmektir. Bu sayede, bir tür insan benzeri zeka gerektiren görevleri yerine getirebilen bilgisayarların bu sistemleri nasıl oluşturulacağı konusunda gerekli olan bilgiler edinilecektir.


Eğitim Bilgileri

Yapay zeka, ML, DL gibi alanlara ilgi duyan ve temel bilgiye sahip olmak isteyen herkes bu eğitim programına katılabilir.


Uygulamalı Yapay Zeka Sertifika Programı, yapay zeka uygulamaları konusunda kendini geliştirmek isteyen ve bu konuda deneyimi olmayan katılımcılara hızlı bir başlangıç yaptırmayı, onları kendi başlarına ilerleyebilir düzeye taşımayı amaçlar. Katılım için herhangi bir ön bilgi gerekli değildir. Ancak Python programlama dili hakkında temel bilgisi olan katılımcılar daha rahat uygulama yapabileceklerdir.

1. MODÜL: YAPAY ZEKAYA GENEL BAKIŞ

– Yapay Zeka Tanım ve Kavramları
– Makine Öğrenmesi (Machine Learning)
– Özellik Mühendisliği (Feature Engineering)
– Derin Öğrenme (Deep Learning)


2. MODÜL: SİNİR AĞLARI–TEMEL KAVRAMLAR

– Yapay Sinir Ağları
– Bir Sinir Ağı Eğitme Süreci
– Vektörler ve Ağırlıklar
– Doğrusal Regresyon Modeli


3. MODÜL: PYTHON AI–SİNİR AĞI OLUŞTURMA

– İlk Sinir Ağını Oluşturmaya Başlama
– NumPy ile Sinir Ağının Girdilerini Sarma
– İlk Tahminleri Yapma
– Tahmin Hatasının Hesaplanması
– Hatanın Nasıl Azaltılacağını Anlama


4. MODÜL: SİNİR AĞINI EĞİTME

– Zincir Kuralını Uygulama
– Geri Yayılım ile Parametreleri Ayarlama
– Sinir Ağı Sınıfını Oluşturma
– Ağı Daha Fazla Veriyle Eğitme
– Sinir Ağına Daha Fazla Katman Ekleme

Uygulamalı Yapay Zeka Sertifika Programı’na katılarak yapay zeka uygulamaları hakkında temel ve güncel bilgileri edinecek, kendi yapay zeka algoritmalarınızı nasıl uygulayabileceğinizi öğreneceksiniz. Aşağıdaki soruların cevaplarını bulacaksınız ve kendi AI algoritmalarınızı geliştirmeye başlayacaksınız.


– Derin öğrenme nedir ve onu makine öğreniminden ayıran nedir?
– NumPy ile vektörler nasıl temsil edilir?
– Aktivasyon işlevleri nelerdir ve neden bir sinir ağı içinde kullanılırlar?
– Geri yayılım (Backpropagation) algoritması nedir ve nasıl çalışır?
– Bir sinir ağı nasıl eğitilir ve tahminler nasıl yapılır?

Lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği, yüksek lisansını Royal Melbourne Institute of Technology Üniversitesinde (Avustralya) tamamlamıştır. İTÜ Bilişim Enstitüsü Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik alanında doktorasına devam etmektedir. İstinye Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Programının kuruluşunda yer almış ve Program Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Şimdilerde, kişisel çalışmalarına odaklanmak için üniversitedeki eğitmenlik kariyerine bir süreliğine ara vermiştir. İlgi alanı olan sinyal işleme ve veri bilimi alanında akademik araştırmalarına ve sektörel çalışmalarına devam etmektedir.

Uygulamalı Yapay Zeka Sertifika Programı’nı başarıyla tamamlayan katılımcılara, Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Akademisi tarafından YÖK onaylı sertifika verilir. Sertifika için eğitime en az %75 oranında (12 oturumun en az 9’una) canlı katılım sağlama şartı vardır.

KHAS Mensubu Akademisyen & İdari Personeline, KHAS Mezun & Öğrencilerine %50 indirim imkanı bulunmaktadır.

Yazılım ve Uygulama KHAS Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü