Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Yaşam Uygulamaları

Çevrimiçi
Başlangıç Tarihi:
Süre: 12 saat

Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Yaşam Uygulamaları Eğitimiyle; Son dönemde yaşanan sorumsuz üretim ve aşırı tüketim, iklim değişikliği ve küresel ekonomik sorunlar hem bizleri bireysel hem şirketleri hem de gelecek nesilleri etkilerken sürdürülebilir kalkınma çerçevesi altında çevre kimyası, zararlı kimyasallar, sıfır emisyon, sıfır atık, tasarruf yöntemleri, bilinçli tüketim gibi sürdürülebilir yaşamın temellerinin verilmesi amaçlanır.

 

 

 


Eğitim Bilgileri

Küresel ve yerel sorunlara temiz ve akıllı çözümler sunan sürdürülebilir yaşamın temel dinamikleri olanyeşil kimya, yeşil teknoloji, sıfır atık, sıfır karbon emisyonu, geri ve ileri dönüşüm, yeşil-döngüsel ekonomi,yeşil girişimcilik, sürdürülebilir-ekolojik tarım ürünlerini üretme ve tüketme, kısaca sorumlu üretim, bilinçlitüketim ve tasarruf başlıklarında temel bilgiler edinilir ve uygulamaya nasıl çevirileceği öğrenilir.

Çalışma ve özel hayatımızda sürdürülebilirlik çok daha önemli hale geldiğinden herkesi ilgilendirmektedir.Özel olarak sıfır atık ve sürdürülebilir yaşam hakkında bilgi edinmek ve bunları yaşamına katmak isteyenler için uygundur. Bu anlamda ilgili bölümlerde okuyan öğrenciler, girişimciler, tarım ve endüstri işverenleri, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüme göre kariyer belirlemek isteyen tüm çalışanlar veya çalışmayanlar katılabilir.

1. Terminoloji ve İlkeler (toplam 2 saat) 

Çevre Sorunları ve İklim Krizi (40 dk) 

Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlikte Bilimsel Temel ve Uluslararası Anlaşmalar (40 dk) 

Doğada Sürdürülebilirlik, Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik İlkeleri (30 dk) 


2. Temizlikte Sürdürülebilirlik (toplam 2 saat) (UYGULAMALI) 

Hijyen, temizlik ürünleri kimyası ve temizlik mekanizması (40 dk) 

Atık yağdan katı sabun ve jel sabun (Arap sabunu) yapımı (40 dk) 

Jel sabundan deterjan ve diğer temizlik ürünleri yapımı (30) 


3. Plastiklerde Sürdürülebilirlik (toplam 2 saat) (UYGULAMALI) 

Polimer (plastik) malzemelerin şimdisi, geleceği ve biyobozunur plastikler (40 dk) 

Atık plastiklerden çeşitli eşyalar yapımı (40 dk) 

Doğal ürünlerden plastik yapımı (30 dk) 


4. Tarımda Sürdürülebilirlik (toplam 2 saat) (UYGULAMALI) 

Endüstriyel tarım ve gübre-pestisitler ve sürdürülebilir tarım (40 dk) 

Atık ve özel ürünlerden gübre yapımı (40 dk) 

Atık ve özel ürünlerden böcek kaçırıcı yapımı (30 dk) 


5. Gıdada Sürdürülebilirlik (toplam 2 saat) (UYGULAMALI) 

Suda ve gıdada sürdürülebilirlik ve kaynaklarının doğru kullanımı (30 dk) 

Suyu arıtma yöntemleri, yağmur ve diğer kaynaklardan saf su eldesi (30 dk) 

Atık kabuklardan sirke yapımı (30 dk) 

Atık narenciye kabuklarından aromatik yağ yapımı (30 dk) 


6. Ekonomide Sürdürülebilirlik ve Tasarruf (toplam 2 saat) (UYGULAMALI) 

Döngüsel ekonomi ve işletmelerde tasarruf yöntemleri (30 dk) 

Evsel ekonomi ve tasarruf yöntemleri (30 dk) 

Alışkanlık değiştirme ve sürdürülebilirlikte beyin fırtınası (30 dk) 

Değerlendirme (30 dk)


Fatih KÜÇÜKUYSAL

Ege Üniversitesi 1998 Fen Fakültesi Kimya Bölümü, Anadolu Üniversitesi AÖF 2014 “Sağlık Kurumları İşletmeciliği”, 2016 “Sosyal Hizmetler” ve 2019 “Medya ve İletişim” mezunudur. 8 yıl özel ve kamu okullarında kimya ve fen-teknoloji öğretmenliği yaptı. Çeşitli kişisel gelişim eğitimlerini tamamladı. Avrupa Birliği fonuyla yurtdışında çeşitli genç ve yetişkin eğitim programlarında bulundu. Belediye, üniversite, kamu ve özel okullarda, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında “Evde Yapılabilen Ekolojik Sürdürülebilir Yaşam Ürünleri” atölyeleri yaptı. İstanbul ve şehir dışında “Sıfır Atık, Ekolojik Yeşil Kimya İlkeleri” “Yeşil Girişimcilik ve Geleceğin Eko Meslekleri” ve “Stres Yönetimi ve Farkındalık” ve “İklim Değişimine Karşı Sıfır Atık ve Tasarruf” ve “Sürdürülebilir Ekolojik Tarım” “Endüstriyel ve Doğal Plastikler” seminer eğitimleri verdi. Bu konularla ilgili çeşitli kişisel gelişim merkezlerinde bireysel ve grup atölye çalışmaları yönetti. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve panellerde yeşil kimya, sürdürülebilir yaşam, ekolojik tarım, ürün güvenliği konularında konuşmacı oldu. Şu an İstanbul ve şehir dışında eğitim ve danışmanlık çalışmaları yapmakta, kamu yararına sosyal projeler tasarlamakta ve çeşitli STK’larda aktif görevlerde bulunmaktadır. Yeşil kimya ve sürdürülebilir yaşam farkındalığıyla ilgili televizyon, radyo, gazete ve dergilere röportaj vermekte, aynı zamanda Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği’nde yeşil plastikler üzerine yüksek lisans yapmaktadır. “Karartı” adlı kimyasalların savaşlarda kullanılmasını konu alan ve “Kimyasal ve Fiziksel Dezenfektanlar” adlı dezenfektanların doğru kullanımını konu alan kitapların yazarıdır. 


www.fatihkucukuysal.com

1000 TL (KDV Dahil)


KHAS Mezun ve Öğrenci indirim oranları için bizimle iletişime geçin.

Yazılım ve Uygulama KHAS Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü